Rafinisana so himalajska so

Rafinisana so

HIMALAJSKA SO – Najčistija so na planeti

  • Rafinisana so se zapravo svodi na natrijum hlorid, dok su iz nje uklonjeni svi važni minerali.

    Od samog početka industrijskog doba, kamena so koja se vadi iz rudnika i oko 90% morske soli koja se dobija isparavanjem morske vode se rafiniše i iz nje se otklanjaju takozvane hemijske nečistoće. To se uglavnom obavlja putem hemijskih procesa kroz koje se so na kraju svede isključivo na natrijum i na hlorid. Na sve važne minerale i mikronutrijente se gleda kao na „nečiste“ i oni se nažalost eliminišu iz soli. Tzv. ‘čisti natrijum hlorid’ koji preostane ne postoji nigde u prirodi i na nesreću, u tom obliku je otrovan za ljudsko telo.

    Osim toga, aditivi koji se tokom hemijskih procesa „prečišćavanja i rafinisanja“ dodaju u so pojačavaju agresivna svojstva natrijum hlorida. Bolesti koje nastaju od preterane upotrebe joda imaju direktno veze sa količinom joda koji se dodaje kuhinjskoj soli kao aditiv.


  • Kuhinjska so himalajska soTelo doživljava ‘hemijski prečišćenu i obogaćenu so’ kao agresivan otrov i pokušava da je se što pre otarasi. To izaziva neprestani stres i naprezanje u bubrezima, jetri i ostalim organima za izlučivanje. Danas se u skoro svima prerađevinama koje kupujemo upotrebljava upravo hemijski prečišćena so za konzervisanje hrane.

    I tako, kada hrani koja je već slana dodamo još soli, naše telo dobije daleko više soli nego što je u stanju da eliminiše. U takvoj situaciji ono nastoji da izoluje prekomerne količine soli. U telu se molekuli vode grupišu da bi jonizovali natrijum hlorid i da bi ga razložili na natrijum i hlor sa ciljem da se neutrališe. Telo izvlači vodu iz ćelija i time neutrališe natrijum hlorid. Na taj način ono je primorano da žrtvuje dragocenu vodu da bi omogućilo da se taj proces ostvari.

    Rafinisana so dehidracija himalajska so

Nakon što dehidriraju, ćelije našeg tela odumiru!