Energija i materija Himalajska so

Energija i materija

HIMALAJSKA SO – Najčistija so na planeti

 • So je posrednik između Materije i Energije.

  Sama reč so dolazi iz latinskog jezika, od reči sal. U drevna vremena, Rimska vojska se isplaćivala u soli. Starolatinska reč salarium, odnosno plata u soli, nalazi se i u korenu engleske reči salary koja i danas označava platu.

  Reč sal sa druge strane potiče od latinskog sol, što znači sunce. Prema definiciji, a i mitološki, sol je „reka svetlosti“ – materijalizovana sunčeva energija u tečnom obliku koji se kasnije vezuje u geometrijsku strukturu koja stvara i održava život. Sav život na Zemlji potiče od Sunca i iz primordijalnog okeana.

  Zanimljivo je da ljudska krv sadrži poptuno isti slankasti rastvor vode i soli kao i prvobitno more.

 • Ljudska krv kao ta slankasta voda kola kroz naše krvne sudove koji su u proseku dugi neverovatnih 95 hiljada kilometara, što je više od dva obima oko zemaljske kugle, gonjena silama gravitacije, osmoze i sl. Ona reguliše i uravnotežuje sve funkcije u ljudskom telu, svaku ponaosob.

 • Svetski priznati hemičar i biohemičar, osnivač kvantne hemije i molekularne biologije i dobitnik dve Nobelove nagrade – za hemiju i za mir – dr Lajnus Pouling iz SAD-a kaže: “Sve bolesti čovečanstva mogu se pripisati manjku minerala u našem telu”.

  Čovečanstvo u XXI veku na žalost sve manje unosi minerale kroz ishranu, jer je tlo na našoj planeti sve ispoštenije i biljke zbog toga ne mogu da apsorbuju sve neophodne nutrijente. Dr Pouling takođe kaže: “Postepena degeneracija društva i čovečanstva direktno je povezana sa manjkom minerala u našoj ishrani.”

  Ono što nam je svima potrebno i što svi želimo je regeneracija. Stvoreni smo kao ljudska bića da ostvarimo svoj puni fizički, emocionalni, mentalni i duhovni potencijal!

  Teško prihvatamo istinu da put ka regeneraciji leži u nečem tako jednostavnom kao što je so. Da li su prevashodno zbog toga ovi sitni kristali bili toliko cenjeni još u drevnim civilizacijama i što su ljudi kroz epohe rizikovali svoje živote da bi došli do nje? Koju su to tajnu oni znali, a koju smo mi reklo bi se zaboravili ili je negde od samih sebe skrili?

  Drevni Egipćani su bili potpuno svesni moći koju poseduje so. Poznavali su čak šest različitih vrsta soli, nabavljajući neke od njih i sa veoma udaljenih mesta da bi je koristili u najrazličitije svrhe.

Himalajska kristalna roze so sadrži svih 84 minerala, pre svega glavnih pet, a onda i preostalih 79 minerala u tragovima!