UTICAJ HIMALAJSKE KRISTALNE SOLI NA KVALITET ISHRANE

Himalajska so u ishrani

 

  So u našem telu

Naše telo je najvećim delom sastavljeno od vode i raznih minerala. Voda ima veliku sposobnost rastvaranja. Rastvarajući hranljive materije i raznoseći ih kroz telo, voda obezbeđuje da nova energija stigne do svih ćelija i da ćelije istovremeno odbace staru, upotrebljenu energiju.

Bez redovne razmene vode, ćelije u telu postepeno odumiru, a sa njima i celo telo. Slično tome, ako ne vršimo razmenu esencijalnih mikronutrijenata sistematski i na pravi način, u obliku jona rastvorljivih u vodi, onda dolazi do poremećaja u radu ćelija i telo slabi, nakon čega se javlja i fatalno oboljevanje organizma.

Kako bi telo moglo da iskoristi minerale koje smo uneli kroz ishranu, minerali se moraju apsorbovati u mikronskim količinama. Minerali se na mikronskoj skali mere u angstremima. Ako zamislimo da se debljina lista papira meri sa milion angstrema, shvatićemo pravu meru jednog angstrema. Stoga, da bi naše telo moglo da iskoristi minerale koje smo uneli kroz ishranu, oni moraju da poseduju odgovarajuća svojstva. Čak i kada bi naša krv mogla da apsorbuje minerale veće od angstrema, pitanje je da li bi oni uspeli da stignu do svih ćelija i da prodru kroz ćelijske membrane. Minerali suštinski mogu da doprinosu ljudskom zdravlju tek nakon što prodru u ćelije.

Alkalizuje vodu za piće, što omogućava energiji da teče u baznoj sredini
Poboljšava hidrataciju ćelija i prirodni je antioksidans
Uravnotežuje pH vrednost u telu
Normalizuje sve metaboličke funkcije i podiže energiju
Zahvaljujući mikroelementima, lako se apsorbuje u ćelije
Kompletan je izvor esencijalnih minerala u obliku mikronutrijenata
Olakšava protok energije kroz telo i stabilizuje krvni pritisak


Himalajska so
je najčistija dostupna prirodna neobrađena so u kojoj nema zagađivača. Ona uravnotežuje pH vrednost u telu, podiže fizičku energiju, stabilizuje krvni pritisak i poboljšava hidrataciju ćelija. Kada birate so koju ćete jesti, važno je da budete pažljivi u svom izboru, jer obična kuhinjska so može biti štetna po Vaše zdravlje. Sa druge strane, Himalajska so ne sadrži ni zagađivače iz okruženja, ni sredstva protiv zgrudvavanja.

Pet najvažnijiih minerala u našem telu su: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum. Pored njih, najvažniji hranjivi sastojci koje unosimo u mikronskim količinama (mikronutrijenti) su hrom, bakar, jod, gvožđe, mangan i cink. Selen takođe igra značajnu ulogu u održavanju našeg zdravlja. Važni su i minerali poput sumpora, nikla, kobalta, fluora, kiseonika, ugljenika, azota i vodonika. U prirodi se nalazi 106 poznatih elemenata, od kojih je za zdravlje ljudskog tela neophodno upravo 84 elementa koje nalazimo u himalajskoj soli.

dr Lajnus Pouling

Svetski priznati hemičar i biohemičar, osnivač kvantne hemije i molekularne biologije i dobitnik dve Nobelove nagrade – za hemiju i za mir – dr Lajnus Pouling iz SAD-a kaže: “Sve bolesti čovečanstva mogu se pripisati manjku minerala u našem telu”.

Čovečanstvo u XXI veku na žalost sve manje unosi minerale kroz ishranu, jer je tlo na našoj planeti sve ispoštenije i biljke zbog toga ne mogu da apsorbuju sve neophodne nutrijente. Dr Pouling takođe kaže: “Postepena degeneracija društva i čovečanstva direktno je povezana sa manjkom minerala u našoj ishrani.”

Ono što nam je svima potrebno i što svi želimo je regeneracija. Stvoreni smo kao ljudska bića da ostvarimo svoj puni fizički, emocionalni, mentalni i duhovni potencijal!

Teško prihvatamo istinu da put ka regeneraciji leži u nečem tako jednostavnom kao što je so. Da li su prevashodno zbog toga ovi sitni kristali bili toliko cenjeni još u drevnim civilizacijama i što su ljudi kroz epohe rizikovali svoje živote da bi došli do nje? Koju su to tajnu oni znali, a koju smo mi reklo bi se zaboravili ili je negde od samih sebe skrili?

Drevni Egipćani su bili potpuno svesni moći koju poseduje so. Poznavali su čak šest različitih vrsta soli, nabavljajući neke od njih i sa veoma udaljenih mesta da bi je koristili u najrazličitije svrhe.

Minerali himalajske soli u obliku mikroelemenata se jonizuju u vodi u tragovima, zbog čega ih ćelije ljudskog tela sa lakoćom apsorbuju.

Himalajska kristalna roze so sadrži svih 84 minerala,

pre svega glavnih pet, a onda i preostalih 79 minerala u tragovima!