TERAPIJA TONIKOM OD HIMALAJSKE SOLI

Tonik od himalajske soli

 

Ovaj “temeljac” od soli je zapravo spoj vode i soli, sjedinjenih u prirodan rastvor. Tako kombinovane, voda i so predstavljaju  grede kojima se izgrađuje život. Upravo kao amniotska tečnost u majčinoj utrobi, i tonik od himalajske soli sadrži osnovnu energiju za stvaranje života.

  Kako se pravi tonik od himalajske soli?

OBRATITE PAŽNJU!

Tonik se ne dobija tako što se samo doda kašičica himalajske soli u čašu vode.

Zapravo, radi se o nečem sasvim drugom. Kašičica nerastvorene soli sadrži 2292mg natrijuma, dok kašičica tonika sadrži 478mg natrijuma, oko 20% od preporučene dnevne doze koja iznosi približno 2500mg! Efekat koji dobijemo ako samo dodamo himalajsku so u vodu i popijemo je nije podjednako delotvoran kao kada uzmemo pravilno pripremljen tonik!

1. KORAK

Manju staklenu teglu napuniti po mogućstvu krupnijom himalajskom solju, najbolje teglu sa širokim grlom i poklopcem. Nakon toga himalajsku so u tegli preliti vodom do vrha. Ostaviti da odstoji barem osam sati – na primer preko noći.

Veoma jednostavno, i tonik je već spreman!

2. KORAK

Svakog jutra sipati kašičicu pripremljenog tonika u čašu vode i popiti na prazan stomak. Telo će primiti energiju i preuzeti vibraciju kristala himalajske soli, koju će zadržati u organizmu oko 24 sata!

Tegla sa tonikom se čuva poklopljena i na taj način se tonik štiti od isparavanja. Pored toga nije potrebno ništa više sa njim da se radi. Tonik se ne kvari, jer je so prirodan baktericid i fungicid.

3. KORAK

Tonik se koristi jednom dnevno i nakon izvesnog vremena potrebno je doliti u njega svežu vodu. Treba povesti računa da na dnu tegle uvek ostane i deo nerastvorenih kristala soli. Nerastvoreni kristali na dnu tegle su glavni pokazatelj da je voda još uvek super slana, odnosno da je rastvor “prezasićen”.

Postupak dolivanja vode se ponavlja sve dok se so, nakon izvesnog vremena, potpuno ne rastvori. Tada se jednostavno tegla isprazni i napravi se novi tonik.

1.

2.

3.

Nikad više nećete morati da kupujete minerale!

U spoju kristala himalajske soli i čiste vode krije se neograničeni potencijal energije. U tom rastvoru, pozitivni joni kristala himalajske soli okružuju negativne jone molekula vode, a pozitivno polarizovani molekuli vode okružuju negativne jone soli. To stvara novu strukturu sa električnim nabojem, koja se lako apsorbuje. U telu, taj električni naboj šalje električne signale od ćelije do ćelije i pomaže da bubrezi održe ravnotežu u telesnim fluidima. Jonizovana so i minerali u tragovima ishranjuju svaku ćeliju u našem telu.

Izbalansirajte svoju enegiju tako što ćete svakodnevno umesto
elektrolita jednostavno popiti tonik od himalajske soli.

  Pravi okean energije

Tonik od himalajske soli je odličan za održavanje neutralnog pH nivoa u našem telu. Tonik podržava prirodnu sposobnost tela da reguliše svoje funkcije i isceljuje samo sebe.

Sa ovim tonikom možemo da se oslobodimo teških metala i otrova kao što su merkur, arsenik i amalgam, jer kristali himalajske soli imaju sposobost da razbiju njihovu strukturu.

Bez minerala, nijedna druga funkcija u našem telu ne može da se obavlja kako treba. Vitamini i druge hranjive materije ne mogu da se razlože i telo ne može da ih apsorbuje ukoliko su amino kiseline i enzimi u našem telu onemogućeni usled nedostatka vitalnih minerala.

  Zasićenost tonika

U knjizi “So i voda, osnova života” Barbare Hendl i Pitera Fereire govori se o zasićenosti tonika.

Zasićenost tonika se meri odnosom između himalajske soli i vode. Tonik o kome je ovde reč je “prezasićeni rastvor” vode i kristalne himalajske soli.

Voda se pretvara u “prezasićeni rastvor” u trenutku kada kristali soli prestanu da se rastvaraju u njoj. To se dešava nakon izvesnog vremena, kada se proces rastvaranja završi (potrebno je nekoliko sati). Nakon toga, preostali kristali se talože na dnu i ostaju nerastvoreni. Talog od himalajske soli na dnu tegle je pokazatelj da je rastvor dostigao željenu gustinu, odnosno granicu svog punog zasićenja. Voda je sada potpuno zasićena solju; stručnim rečnikom, postala je “prezasićena”. To je naš lekoviti tonik!

  Rastvor tonika

Kada govorimo o “rastvoru” tonika, govorimo o razblaživanju prezasićenog tonika. Ako se prezasićeni tonik-temeljac razblaži u čaši vode, dobija se “rastvor” tonika. Upravo tako pripremljen, razblaženi tonik nalazi svoju lekovitu primenu u mnogim terapijama himalajskom solju.

Izvor: simplyandnaturally.com/sole-himalayan-salt-water-never-buy-minerals-again/

kristal himalajske roze soli