himalajska so i zdravlje

Himalajska so i zdravlje

So je od ključne važnosti po zdravlje čoveka.
Međutim, velika je razlika između kuhinjske stone soli i himalajske kristalne soli!

 • Obična kuhinjska so više nema skoro ničeg zajedničkog sa nekadašnjom, prvobitnom solju. So koja se danas dobija iz prirodnih izvora se pročišćava hemijskim putem i na taj način svodi isključivo na natrijum i hlor. Važni minerali i mikronutrijenti se otklanjaju iz soli jer se smatraju „nečistim“ sastojcima. Ono što preostane je „rafinisana so“ koja je izgubila svoja prirodna svojstva i koja je na nesreću otrovna za čoveka. Metode koje se koriste u oblasti savremenog rudarstva, kao i hemijsko obrađivanje soli, pretvorili su ono što se nekada smatralo belim zlatom u skoro neupotrebljivu supstancu.

   

  himalajska so i zdravlje

 • Klinička ispitivanja izvršena na himalajskoj soli dvostruko slepom placebo metodom, pokazala su nemerljivu vrednost ove soli za naše telo. Primarni elektroliti su ključni za naš život. U njih spadaju kalijum (K+), kalcijum (Ca2+), magnezijum (Mg2+), hlorid (Cl¯), fosfat (PO43-) i vodonik karbonat (HCO3-), kao i neke druge mineralne soli.

  Oznake za naelektrisanje, simboli plus (+) i minus (-), ukazuju na to da je priroda ovih supstanci u telu jonska. Reči kao što su joni, jonski i jonizovani odnose se na električni napon, odnosno na električni potencijal, drugim rečima na energiju.

Naše telo funkcioniše na osnovu te energije i zahteva posebnu i složenu kombinaciju elektrolita kako bi održalo finu ravnotežu unutarćelijske i vanćelijske sredine u telu.

 • Ključno po naš opstanak je prisustvo tačno određenih količina pravih elektrolita.

  Elektroliti regulišu hidrataciju tela, pH vrednost krvi i pritisak u krvnim sudovima. Oni igraju presudnu ulogu u radu nerava i mišića. Čitavo naše mišićno tkivo i naši nervi imaju sposobnost da provode elektricitet kroz sebe. Upravo prisustvo elektrolita u našem telu obezbeđuje grčenje i opružanje mišića, a samim tim i svaki pokret.

 • Nema i ne može biti ni jedne misli, niti reči, bez soli u našem telu. A bez odgovarajućeg nivoa ključnih elektrolita koje smo naveli, može doći do mišićne slabosti i nekontrolisanog grčenja mišića. Ravnotežu elektrolita možemo da održimo unoseći himalajsku so kroz hranu ili piće, kao na primer kroz tonik. Voda i so regulišu svaku pojedinu metaboličku funkciju u telu ponaosob. Bez vode i soli, ni čvrsta materija u telu nema svrhu. Voda i so aktiviraju naše telo i daju mu energiju!

himalajska so u ishrani

Himalajska so u ishrani

Uticaj himalajske kristalne soli na kvalitet ishrane

kupke od himalajske soli

Kupke od himalajske soli

Primordijalne mesečeve kupke

lekovita svojstva himalajska so

Lekovita svojstva himalajske soli

Prednosti korišćenja himalajske soli

tonik himalajska so

Tonik od himalajske soli

SVI PROIZVODI