himalajska so i zdravlje

Himalajska so i zdravlje

So je od ključne važnosti po zdravlje čoveka.
Međutim, velika je razlika između kuhinjske stone soli i himalajske kristalne soli!

 • Obična kuhinjska so više nema skoro ničeg zajedničkog sa nekadašnjom, prvobitnom solju. So koja se danas dobija iz prirodnih izvora se pročišćava hemijskim putem i na taj način svodi isključivo na natrijum i hlor. Važni minerali i mikronutrijenti se otklanjaju iz soli jer se smatraju „nečistim“ sastojcima. Ono što preostane je „rafinisana so“ koja je izgubila svoja prirodna svojstva i koja je na nesreću otrovna za čoveka. Metode koje se koriste u oblasti savremenog rudarstva, kao i hemijsko obrađivanje soli, pretvorili su ono što se nekada smatralo belim zlatom u skoro neupotrebljivu supstancu.

   

  himalajska so i zdravlje

 • Klinička ispitivanja izvršena na himalajskoj soli dvostruko slepom placebo metodom, pokazala su nemerljivu vrednost ove soli za naše telo. Primarni elektroliti su ključni za naš život. U njih spadaju kalijum (K+), kalcijum (Ca2+), magnezijum (Mg2+), hlorid (Cl¯), fosfat (PO43-) i vodonik karbonat (HCO3-), kao i neke druge mineralne soli.

  Oznake za naelektrisanje, simboli plus (+) i minus (-), ukazuju na to da je priroda ovih supstanci u telu jonska. Reči kao što su joni, jonski i jonizovani odnose se na električni napon, odnosno na električni potencijal, drugim rečima na energiju.

Naše telo funkcioniše na osnovu te energije i zahteva posebnu i složenu kombinaciju elektrolita kako bi održalo finu ravnotežu unutarćelijske i vanćelijske sredine u telu.

 • Ključno po naš opstanak je prisustvo tačno određenih količina pravih elektrolita.

  Elektroliti regulišu hidrataciju tela, pH vrednost krvi i pritisak u krvnim sudovima. Oni igraju presudnu ulogu u radu nerava i mišića. Čitavo naše mišićno tkivo i naši nervi imaju sposobnost da provode elektricitet kroz sebe. Upravo prisustvo elektrolita u našem telu obezbeđuje grčenje i opružanje mišića, a samim tim i svaki pokret.

 • Nema i ne može biti ni jedne misli, niti reči, bez soli u našem telu. A bez odgovarajućeg nivoa ključnih elektrolita koje smo naveli, može doći do mišićne slabosti i nekontrolisanog grčenja mišića. Ravnotežu elektrolita možemo da održimo unoseći himalajsku so kroz hranu ili piće, kao na primer kroz tonik. Voda i so regulišu svaku pojedinu metaboličku funkciju u telu ponaosob. Bez vode i soli, ni čvrsta materija u telu nema svrhu. Voda i so aktiviraju naše telo i daju mu energiju!

himalajska so u ishrani

Himalajska so u ishrani

Uticaj himalajske kristalne soli na kvalitet ishrane

kupke od himalajske soli

Kupke od himalajske soli

Primordijalne mesečeve kupke

Himalajska so svojstva

Himalajska so – svojstva

Prednosti korišćenja himalajske soli

SVI PROIZVODI